top of page

Recepty z Rybářské bašty

Letošní léto je pro mě ve znamení dlouho připravovaných Kryštof kempů. Ve zkratce se jedná o náš Kryštofí festival v duchu nám tolik typickým. A tak se každý z nás členů snaží o zapojení svých dovedností do celkového konceptu kempů.

Na prvním místě jsou zde fanoušci, se kterými se snažíme o maximální interakci a ti nás také inspirují k mnohým aktivitám, které bychom za jiných okolností nejspíš nikdy neuskutečnili.

V mém případě to je vaření. Když mi Richard poprvé sdělil, že na kempu budu vařit, div jsem nezešedivěl hrůzou. Na prvních kempech, které proběhly před dvěma lety, jsem se tedy chopil své nejoblíbenější aktivity, a sice vaření. Již tehdy se na některých těchto kempech mihl můj velice dobrý přítel a osvěta českého gastronomického světa Roman Vaněk. A právě on se letos chopil mé aktivity velice svědomitě. Přišel s konceptem jeho Pražského kulinářského institutu přímo na náš kemp a já měl poprvé v životě možnost být jeho součástí. Když si rozpomenu na první kempy, byl to doslova boj o jakžtakž nějaké technické zázemí, což se nám letos dokázalo udělat lépe díky naším partnerům Beko a byli jsme tak schopni sestavit mobilní kuchyň, která bude plnohodnotně plnit i ty nejnáročnější požadavky.

Na samém začátku vymyslel Richard, že letos bude celý kemp v duchu pirátství. Dostali jsme tak jasné zadání a tím byly ryby. Proto přišel Roman s velice příjemnými a vcelku notoricky známými recepty, které jsou obsaženy v jeho knihách a přitom se dají uvařit za pochodu v mobilní kuchyni.

A protože si mnozí z vás píši o tyto recepty, rozhodli jsme se vám je přinést v elektronické podobě přesně tak, jak to vaříme my s vámi na Kryštof kempech.

Jedná se tedy o hráškové cappuccino s uzeným lososem

Smažené grundle s Aioli

Tarte flambée

a Gazpacho

Všechna tato jídla mají návštěvníci kempu možnost si s námi zavařit. A také si je stáhnout v elektronické podobě:

A dnes jsem vybral kapelu, která si říká Radical Face

bottom of page