top of page

Cascara + Tibi

Pokaždé, když vznikne něco zajímavého a na české poměry netradičního v Ostravě, mé srdce doslova zazáří radostí. Takovýto velice originální, přitom opravdu chutný počin se zrodil v mé oblíbené kavárny U černého stromu. Poté co začali, poměrně nedávno, kvasit na plné pecky, začali i experimentovat co se týče fermentace a káva. Pravda, některé experimenty s kávou se nezdařily a nejspíš se ani nemají zdařit, ale jiné jako je právě kombinace kávových slupek Cascara a fermentované limonády je naopak velká pecka.

Vše, co budete potřebovat je fermentovaný základ pro Tibi limonádu, cascara, váha a uzavíratelná nádoba. O vše ostatní se už postará fermentace.

Postup je následující

[if !supportLists]● [endif]Podle předchozího článku o Tibi limonádě si připravte alespoň litr fermentované Tibi limonády.

[if !supportLists]● [endif]Na 1 litr fermentované Tibi limonády bude potřeba cca 35 g cascary (podle chuti lze ubrat/přidat)

[if !supportLists]● [endif]Fermentovaný základ pro Tibi limonádu slijte do uzavíratelné nádoby a přidejte cascaru.

[if !supportLists]● [endif]Vše promíchejte, aby se cascara pořádně namočila a nádobu uzavřete a utěsněte.

[if !supportLists]● [endif]Posledním krokem je čekání ☺ Nádobu uschovejte do lednice na 24 hodin, během kterých vznikne díky fermentaci a louhování cascary jemně naperlená a výrazně ovocná limonáda s malým obsahem kofeinu.

[if !supportLists]● [endif]Stačí už jen limonádu přecedit a servírovat s ledem

PS: Pokud jste z Ostravy a okolí, tak opravdu neváhejte si udělat výlet do této kavárny, jelikož pro mne jako kávového milovníka, je právě tento recept velkým počinem na nejen-ostravském kávovém poli.

A dnes jsem se rozhodl pro jednu píseň od kapely, která si říká The Acid.

bottom of page