

Úvod do světa Salátů
Budu se opakovat, ale v Řecku se říká, že každý rodinný stůl by měl obsahovat mísu salátu, vodu a chleba. Jako malý jsem nikdy nechápal,...


Chřest s holandskou omáčkou
Mé jaro každý rok patří chřestu. Bez této výborné zeleniny, která se například v Řecku jí docela často a hojně, si u nás doma nedokážeme...


Barvy Londýna 2/2
Vždy, když jedu někam na výlet, první věc, co vůbec hledám, je káva. Tedy, přesněji řečeno kavárny, které reprezentují zdejší nejlepší...


Czech Brewers Cup 2015
V sobotu 9.5. se budou v Ostravě dít velké věci! Bude se totiž v budově Impact Hubu, poprvé v historii české kávy, konat Brewers Cup. Je...


Meze n.1
Žádná z řeckých, tureckých, kurdských či arabských domácností si nedokáže představit oběd bez toho, aby neměla alespoň pár meze chodů....


Hovězí vývar
Když jsem si zakládal blog, věděl jsem, že jeden z prvních článků bude vývar, a sice vývar hovězí. Je to naprostý základ pro každého, kdo...


Slávky s rýžovými nudlemi
Mé nejoblíbenější jídlo jsou bezpochyby slávky. Musím je mít alespoň jednou týdně a pokaždé když je jím, říkám si, že bych je mohl jíst...


Přepuštěné máslo
Nedávno jsem se bavil s mým dobrým přítelem a kolegou z kapely Nikosem o přepuštěném másle. Stejně jako já, i on je fanda dobrého jídla,...


Marocký jehněčí tažín
Když jsem přemýšlel, co za recept dnes napíši, měl jsem vcelku jasno, že to bude maso. Spousta lidí si o něho psalo a po „vegetariánské“...


Pascha - řecké Velikonoce
Pascha je u nás Řeků jednoznačně největší svátek. Pro ty, co nevědí vůbec o co jde, tak jsou to pravoslavné Velikonoce, které se slaví ve...