

Marocké kvašené citróny
Posledních pár let jsem se začal trochu více zajímat o kvašení. Ne, že bych si chtěl doma vyrábět pivo nebo dokonce víno, ale pokud...


Citrónovo-koriandrové krevety
Jak s oblibou říkám, konečně přišlo mé počasí. Přesně na toto počasí čekám celý rok a nemohu se ho dočkat. A když už konečně přijde, tak...


Meze n.2
Když jsem napsal svůj první příspěvek o meze, dost lidí si hned psalo o další recepty. Já slíbil, že o meze bude ještě řeč a právě nyní...


COLD BREW v Ostrav(ě)ance
Poslední dobou se velmi hojně mluví o tzv. Cold Brew. V Praze, jak jsme si už my z východu zvykli, tento fenomén jede na plné obrátky,...


Rohlíkův svět ryb
Celý můj život již od malička v podstatě doprovází voda. Voda v doslovném smyslu...ať už je to pití vody či pojídání téměř čehokoliv, co...


Cuketky plněné sušenými rajčaty a fetou
Jedna z mých nejoblíbenějších zelenin je rozhodně cuketa. Pamatuji si chvíle, kdy byla naprosto nedostatkovým zbožím a dokonce i...


Maso a Kobliha
Minulý týden jsme s kapelou na pár dní navštívili Prahu. Nejednalo se o žádnou velkou událost, ale stalo se něco, co mě velmi příjemně...


Kuřecí tažín
Když jsem dostal svůj první tažín, ani jsem netušil, co vše se v umu tohoto hrnce skrývá. Asi před měsícem jsem, na základě svého velkého...


Úvod do světa Bylin
Bylinky jsou nedílnou součástí mého života. Od malička mě obklopovaly a doteď jsou stále kolem mne. Jako malý, si mou babičku pamatuji...


Veggie Moussaka
Když se řekne řecká kuchyně, není snad nikdo, koho by nenapadlo jídlo, kterému se říká dost divným názvem a to Moussaka (čte se Musaka)....