

Sezamové tofu
Od posledního příspěvku s tofu již uplynulo spoustu času, a tak jsem se rozhodl přidat další recept, který jsem si naprosto zamiloval. Na...


Briam - řecké ratatouille
Jedno z jídel, které si pamatuji z mládí, je pečená zelenina na milion způsobů. Každopádně, nejčastějším jídlem bylo tzv. Briami, jehož...


Dashi - základ japonské kuchyně
Když jsem v New Yorku poprvé navštívil japonskou restauraci, byl jsem naprosto konsternován. Ne, že bych do té doby neochutnal sushi, ale...


Tabbouleh - vůně Sýrie
Jelikož se poslední dobou velmi mluví o Sýrii a lidech, kteří prchají před válkou z této dříve nádherné a bohaté země, rozhodl jsem se...


Cupping
Cupping je označení metody, která se používá pro ohodnocení kvality kávy, zejména její vůně, chutě a také pro odhalení defektů. Ve světě...


Sušená rajčata
Léto se chýlí ke svému konci a snad nejfrekventovanější zelenina, která na létě profituje asi nejvíce, je rajče. Říká se, že není řecké...


Patrelantonis - pravá chuť ryb
O „mém“ ostrově Kréta už zde bylo napsáno tolik, avšak jedna nemalá etapa tady stále chybí, a sice ryby a mořští živočichové. Snad na...


Šneci - Chochlious
Když se řekne šnek, spoustu lidí jistě napadne něco slizkého a nechutného. Pro mě však šnek znamená jednu z největších pochoutek, kterou...


Jak jsme pekli krétský chléb
Od malička si pamatuji, že největší cennost kuchyně, byl vždy chléb. Babička mu dávala patřičný význam, a pokud někdy náhodou zbyl nějaký...


Plněné cuketové květy a nejen to...
Pokud někdy zavítáte do Řecka, tedy nejen do Řecka, ale i Turecka a arabských zemí všeobecně, budete jistě překvapeni, co vše se plní a...