

(bez)Rybí omáčka
Jedna z nepostradatelných surovin v mé kuchyni je rybí omáčka. Poprvé jsem ji sice použil jen pár lety zpátky, ale musím říct, že chuť,...


Dušená pražma s Pak Choi
Nedávno jsem zde představil Pak Choi (čínské zelí), který je zcela určitě velké obohacení každého jídelníčku. Na samotný závěr receptu...


Kimchi - korejské kvašení
Když jsem v jedné korejské restauraci poprvé ochutnal kimchi, nemohl jsem uvěřit svým chuťovým buňkám. Chutě, které vám asijské kvašené...


Marocký dýňový salát
Když jsem minulý týden navštívil pořad Dobré ráno, kde jsem také vařil, ještě jsem ani zdaleka netušil, jak velkou smršť způsobím, když...


Pak Choi - čínské zelí
Když jsem poprvé zavítal na vietnamský trh a naprosto nechápavě koukal na veškeré ty bylinky a zeleninu, kterou trh nabízí, nikdy mě ani...


Tursi - řecké kvašení
S příchodem podzimu a zimy přichází i velice velká a důležitá kapitola mého denního jídelníčku, a sice každodenní pojídání kvašeného...


Polévka Tarhana (Xinóchondro)
Tarhana, trachana, xynóchondro nebo kishk, všechny tyto názvy se vztahují stále a jen k jednomu jídlu, které já znám od malička pod...


Čerstvý zeleninový bujón
Nemohu si pomoct, ale zima klepe na dveře víc, než bych si přál a vůbec si uvědomoval. Na trhu sice ještě stále koupím krásnou zeleninu,...


Japonské marinované houby
Houby mne provází celý život. Od malička jsme s dědou chodívali po horách a sbírali houby, šípky a veškeré lesní plody, co snad existují...


Fasolakia - řecké národní jídlo
Jelikož jsou teď fazolky na trzích naprosto běžným artiklem, rozhodl jsem se je zařadit do receptů, dokud je ještě čas. Jedná se o...




