
COOK2HELP
Po dlouhé odmlce jsem zpět a rovnou s trochu neobvyklým příspěvkem, o žádném receptu to dnes totiž nebude. Jedná se o velkou lidumilnou...

Strapatsada - krétská vaječina
Už jsem pomalinku ztrácel psací elán a chuť, avšak odjel jsem po dlouhé době na prázdniny k nám na Krétu a múza na sebe nenechala moc...

Fermentované tofu
Tofu, pro mnohé kus hmoty bez chuti, pro jiné výborný zdroj proteinů či dokonce i chutě, kterou nenaleznete v ničem jiném. Ať už je to...

Brooklynský zápisník
Když jsem letos poprvé odjížděl do New Yorku, byl jsem právě uprostřed velmi přísného půstu. Odjezd samozřejmě doprovázely velké obavy,...

Brambory v popelu
Jako dítě byl pro mne oheň snad hlavní element, kolem kterého se vše okolo vaření točilo. Ať už to bylo pečení chleba či klasické vaření...

Růžičková kapusta s miso omáčkou
Uplynulý týden jsem strávil na horách, a to rovnou v Alpách v Itálii. Bylo to mé vůbec poprvé, co jsem zavítal do Alp a tak jsem si to...

Chipsy z Kadeřávku
Začalo nám postní období a s ním i otázka, co budu jíst. Pro mě to v podstatě znamená jíst převážně veganskou stravu, můj jídelníček je...

Jak správně zajet wok
Možná si už opravdu řeknete, že jsem blázen, ale já si prostě nemohl pomoci a pustil jsem se na velmi tenký led. Před nějakým časem,...

Moss - mechová Ostrava
Za poslední jeden až dva roky se toho v Ostravě hrozně moc odehrálo. Z ušmudlané, vcelku nezajímavé černé dámy, která pro většinu turistů...

Kešu bešamel
Mám rád výzvy, obzvláště ty, které se zdají téměř neřešitelné a velmi zapeklité. Neznám téměř jedinou rodinu, kde by nebyla nějaká...