

Rohlíky z kvásku
Když jsem na podzim začal péct kváskový chléb, netušil jsem, že se vrhnu i na pečení tradičních českých rohlíků. Samozřejmě, vybízí se...


Samousádes
Tento rok je pro mne plný překvapení. Nejenom, že jsem začal péct kváskový chleba a rohlíky, ale taktéž jsem se letos poprvé vydal na...


Krevety s Pak Choi
Možná jste si všimli, že jsem tomu teď moc nedal a příspěvků bylo poskromnu. Vše je způsobené koncertním turné, které teď právě pomalinku...


Syrské kuře
V Británii jede poslední měsíc akce, která si říká #CookForSyria. Přátelé, kteří mne znají již léta, tak dobře ví, že mým velkým zájmem...


Romanesco - Brokokvěták
Tak si pár dní zpátky procházím Albert u nás v centru Ovy a přemýšlím, co budu vařit, když najednou narazím na brokokvěták nebo jak to...


Arašídová chilli omáčka
Ti, co mne znají, ví moc dobře, že mám několik vášní k jídlu. Jedna, řekněme z těch extrémnějších, je vášeň pro chilli. Všichni, kteří...


Kohoutí stifádo
Kohouta na víně jsem v Česku párkrát již ochutnal. Nenapadlo mě ale, že když ochutnám toho krétského, bude chuť poněkud jiná. Přemýšlel...


Jak Rohlík začal péct chléb
Tak jo, začal jsem péct! A mohu říct, že to není vůbec prdel. Naopak, je to řehole, která si zaslouží pořádnou pozornost drtivé většiny...


Zelený falafel
Se slovem Falafel se dnes již setkáváme poměrně často. Jídlo, které je ve své jednoduché podstatě staré mnoha tisíce let a přesto zdaleka...


Pečené krevety s fetou
O krevetách jsem zde psal mnohokrát a stále mám pocit, že ještě málo. Krevety bych mohl jíst snad na milión způsobů, a tak je zapotřebí...